Pogoji uporabe


Spletna stran kupi.obilje.si vsebuje spletno trgovino.

Pred uporabo spletne trgovine morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo te spletne trgovine se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da se ne poslužujete naročil preko spletne trgovine, ampak nas kontaktirajte na spodaj navedene kontakte ali preko kontaktnega obrazca.
Spletna trgovina kupi.obilje.si (v nadaljevanju trgovina) je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in jo upravlja Zavod Obilje, Zavod za kvalitetno življenje (v nadaljevanju Zavod Obilje).

Osnovni podatki
Zavod Obilje, Zavod za kvalitetno življenje
Rožno 35, 8280 Brestanica
Zastopnik: Robert Špiler
Tel.: 069 621 737 (Robert)
Mail: [email protected]

Davčna št.: SI48043036
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 7015453000


Vrste uporabnikov

Z registracijo na http://kupi.obilje.si/izdelki/mojracun/ postanete član Obilja. Pravico do nakupa v trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij
Zavod Obilje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v trgovini ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Zasebnost
Zavod Obilje jamči, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

Pogoji naročanja
Zavod Obilje preko trgovine sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila “Naročilo potrjeno” (2.faza). Po prejemu obvestila, da je naročilo potrjeno, preklic naročila ni možen.
Naročila spremljamo preko spletnega vmesnika.

Postopek naročanja
1. faza Naročilo v obdelavi: Po oddaji naročila, kupec takoj prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo bilo sprejeto. Tu še naročilo ni potrjeno in ga še ročno pregledamo ter potrdimo.
2. faza Naročilo potrjeno: Ponudnik naročilo ročno pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu pošlje e-pošto. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. faza Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje.  Ob plačilo po UPN obrazcu, blago odpošljemo šele po prejetem plačilu na naš zgoraj naveden TRR naslov.

Načini dostave, dobavni roki
Dostavo naročenega blaga opravlja DPD paketna dostava, vendar si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bomo s tem naročilo lahko izpolnili bolj učinkovito. V nobenem primeru spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Za vse pošiljke velja dostava po enotni ceni 3,90 € z DDV. Brezplačna dostava je možna za vsa naročila v vrednosti nakupa nad 70€ z DDV.
Naročila, oddana do 9:00 ure vsak delavnik praviloma oddamo že isti dan, najkasneje pa v naslednjih dveh delovnih dneh. V primeru, da to ni mogoče, stranko obvestimo po telefonu (če je na voljo) ali po e-pošti. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

Prevzem na terenu
Naročene artikle lahko osebno prevzamete na kjerkoli na terenu, po predhodnem dogovoru preko telefonske številke 069 621 737 ali preko kontaktnega obrazca na spletni strani kupi.obilje.si.

Zavrnitev naročila
Zavod Obilje lahko v času od izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Plačilni pogoji
Plačilo je možno z gotovino ob prevzemu, z nakazilom na račun Zavod Obilje (UPN obrazec) ali PayPal nakazilom.
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Cene
Cene vsebujejo DDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo “Naročilo potrjeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Garancija
Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno pri opisu izdelka. Garancija je veljavna le ob predložitvi računa. Garancija se razveljavi ob neprimerni uporabi artiklov, ki ni v skladu z navodili uporabe. V primeru poškodb, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na za njega najboljši možni način in rešitev.

Pravica do vračila blaga
Če se stranka premisli, oziroma prejeti izdelki ne dosegajo njenih pričakovanj, ima pravico vrniti nepoškodovano blago v prvotnem stanju v roku 14 dni brez obrazložitve. V tem primeru nas kontaktirajte na zgoraj podane kontakte. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Pridružujemo si pravico do minimalnih naravnih razlik v barvi in izgledu izdelka, ki pa ne vplivajo na kvaliteto, saj je vsak izdelek individualno pregledan in testiran.

Avtorske pravice

Vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani kupi.obilje.si so avtorsko delo Zavoda Obilje in/ali njegovih partnerjev. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje ter javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Z dovoljenjem Zavoda Obilje so dokumenti, ki so objavljeni na spletnih straneh, shranjeni, razmnoženi ali kako drugače razširjeni le v nekomercialne namene in skladno z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah ( Ur.l. RS, št. 21/1995 ), pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah ( vir podatkov mora biti vidno označen, podatki pa morajo ostati nespremenjeni ).

Dodatno

Pridržujemo si pravico do naknadnega spreminjanja cene storitev in produktov.

V namene promocije uporabljamo tudi e-pošto. Pridržujemo si pravico do vsaj enega poslanega sporočila. V kolikor ne želite prejemati sporočil, nas o tem obvestite ali kliknite na povezavo ODJAVA pri e-sporočilu.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 

Vse informacije na straneh trgovine, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.