Vsi izdelki

Vrtnarski koledar 2020

16,90 
Ni na zalogi

Velik stenski koledar za konkretno pomoč pri vsakodnevnih opravilih na sonaravnem vrtu. V njem najdete točne datume za setev sadik, direktno setev in presajanje na gredo, za vsako zelenjavo posebej.  Vsebuje tudi letni diagram zelenjav in mnogo drugih koristnih podatkov. Vse informacije v koledarju so usklajene s podatki iz Setvenega priročnika Marije Thun in podpirajo sonaravno vrtnarjenje brez prekopavanja tal. Specifični napotki z datumi veljajo za nepokrite vrtove v celinski Sloveniji.

Koledar je plod sodelovanja Roberta in Tjaše iz Vrta Obilja ter Ajlaža iz Vrta BREZ prekopavanja. Več o koledarju na: VRTNARSKI KOLEDAR 2020

Za vsak prodan izdelek posadimo 5 dreves v sklopu projekta Pet dreves.

ZA LETO 2020 BO NOV KOLEDAR NA VOLJO PREDVIDOMA KONEC OKTOBRA.

Ni na zalogi

Opis

Vrtnarski koledar

– Vsebuje biodinamični koledar: Vrtnarite ob pravem času po principih narave, saj koledar vsebuje podatke iz Setvenega priročnika Marije Thun.

– Letni diagram zelenjave: Celoletni pregled po posamezni zelenjavi, z označenimi dnevi za setev in presajanje. Prostora je dovolj tudi za vaše sorte.

– Brez razmišljanja: Na koledarju so označeni točni datumi za setev sadik, direktno setev in presajanje na gredo. Za vsako zelenjavo posebej.

– Mesečni napotki in nasveti Za vsak mesec posebej so podani praktični napotki za vrtnarjenje, s poudarkom na vrtnarjenju brez prekopavanja tal.

– Dovolj prostora za zapiske: Zapišite si, kdaj ste sejali korenček, kateri dan je bila zadnja zmrzal in ob kateri uri imate zobozdravnika. Prostora je dovolj.

– Avtorske fotografije in dizajn: 13 najlepših fotografij iz Vrta Obilja v vseh letnih časih ter moderen dizajn.

– Vrtni načrt Vrta Obilja: Kot pomoč pri načrtovanju vaših zasaditev za maksimalni izkoristek prostora in časa. Vrtni načrt iz prakse.

Plod prakse, ne le teorije: Vse informacije iz koledarja smo avtorji preizkusili v praksi. Specifični napotki z datumi veljajo za nepokrite vrtove v celinski Sloveniji.

Tehnične karakteristike koledarja:

 • Število strani: 14
 • Datum izdaje: 15. 11. 2018
 • Format: zaprt 315 x 315 mm, odprt: 315 x 940 mm
 • Vezava: bela kovinska špirala

Tiskano na 100% recikliran papir. Za vsak prodan izdelek, posadimo 5 dreves v sklopu projekta Pet dreves.


 

3 mnenja za Vrtnarski koledar 2020

 1. Mateja

  Meni je tudi zelo pomagal. Sem pa edino morala biti zelo pozorna glede dnevov za list, cvet, plod, korenino… ker sem večkrat v naglici gledala napačno. Vizuelno so moji možgani povezovali datum z zgornjo označbo in ne spodnjo. Verjetno zaradi bližine … ampak tak problem sem mogoče imela samo jaz. Drugače pa res uporabno… sploh kar se tiče pravočasnih setev in sledenja vrtnin 👍

 2. Martina

  Kaj naj rečem, meni je vrtnarski koledar odličen!!! Sploh si ne predstavljam, da ga ne bi imela, pol rastlin bi verjetno zamudila ali pa pozabila posejat 😉 Ker smo imeli naporno leto, sploh spomladi, mi je koledar rešil vrt. Še zdaj težko verjamem, da sem ob vseh življenjskih izzivih, uspela letos vzgojiti še bolj bujno rastoč in večji vrt kot lani. Vsak vikend sem pogledala, kaj me čaka prihodnji teden, si pripravila semena in evo, vzgojila vse sadike sama. Brez koledarja res ne vem, kako bi šlo, ker mi je bil tudi odlična motivacija 😀 ❤️❤️❤️

 3. Miha Možina

  Koledar je vrhunski! Ima vse kar vrtnar potrebuje. Veliko prostora za zapisovanje, označevanje… Je zelo lep, pregleden in brati ga bo znal vsak. Veliko manj je razmišljanja, saj ti koledar vse “pokaže”. Vse to in še več za ta denar je koledar tega res vreden. Zelo priporočam vsem vrtnarjem pa naj gre za začetnika, amaterja ali profesionalnega. Ko ga začneš uporabljati postane vse skupaj samo še lažje in zabavno. Pri meni je postal nepogrešljiv. Uživajte v vrtnarjenju.
  Miha

Podaj svojo oceno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…


hori hori vrtni nož
+
Na zalogi
AKCIJA
Komplet 2: Darilni bon za delavnico + Štihanje? Ne, hvala
+
Na zalogi
Nihajna motika - Kent & Stove
+
Na zalogi