Vsi izdelki

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

EM Terra Active

7,20 49,00 
Na zalogi

EM Micronatura

Za oživaljenje in aktivacijo tal, kjer vzgajamo rastline.

EM Terra Active je poseben tekoči pripravek iz efektivnih mikroorganizmov EM®. Posebna združba mikroorganizmov v pripravku zagotavlja rastlinam zdravo okolje za rast, jih varujejo pred boleznim in omogočena je dostopnost do hranil iz tal (mineralov). EM Terra Active hkrati tudi oživlja tla, dviga nivo humusa, izbuljšuje strukturo tal in nevtralizira pH.

EM Terra Active nastane s pomočjo posebne (sekundarne) fermentacije iz pripravka EM 1®. Terra Active je angleška zloženka za “živa tla”.

Pakiranje: 1l = 7,20 €, 5l = 21,00 € ali 20l = 49,00 €

Počisti

Opis

EM Terra Active uporaba


Z uporabo sredstva EM Terra Active zagotovimo našim rastlinam zdravo okolje za rast in jih varujemo pred boleznimi. Posledica naravnih procesov, ki jih izvajajo mikroorganizmi EM® v zemlji, je zagotavljanje lažje dostopnosti hranil rastlinam, stimulacijo proizvodnje bioaktivnih snovi in podpora obstoječi koristni mikrobni združbi. Na ta način dobijo rastline vse potrebne snovi in minerale (če so na voljo) za rast in razvoj.


SESTAVA

Voda, melasa sladkornega trsa, mlečnokislinske bakterije, fotosintetske bakterije, kvasovke.

Rok uporabe: najmanj 12 mesecev od datuma proizvodnje. Izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO) in je varen za uporabo, saj lahko pride v stik z kožo, dihali in usti.


PREDNOSTI

  • Učinkovita gradnja humusa.
  • Nevtralizacija pH.
  • Izboljšana struktura tal (boljši vodno zračni režim).
  • Hiter in učinkovit razkroj žetvenih ostankov in organskih gnojil.
  • Močan koreninski sistem in močne ter zdrave rastline.
  • Izboljšana absorpcija mineralnih in organskih gnojil.
  • Lepo obarvani cvetovi ter okusna sadje in zelenjava.
  • Izboljšana kakovost pridelkov omogoča višjo odkupno ceno.
  • Razgradnja pesticidov.

UPORABA

Škropljenje vrta ali njive

EM Terra Active zmešamo z vodo, in sicer v razmerju 1 : 10 ali 1 : 20 (na primer 100 ml EM Terra Active  na 1 liter vode). Nastalo raztopino pršimo po rastlinah in tleh. Minimalen letni nanos za viden rezultat je 2x (spomladi in jeseni). Za boljše delovanje pa od pomladi do pozne jeseni na škopimo na vsakih 14 dni. Poraba znaša 1 liter na 200 m2 površine za enkratni nanos.

Zalivanje vrta ali njive

EM Terra Active zmešamo z vodo v razmerju 1 : 100 ali 1 : 500. S to raztopino zalivamo od pomladi do jeseni, na vsakih 14 dni. Še bolje pa je, če uporabimo raztopino 1 : 1000 za redno zalivanje rastlin. Za redno tretiranjem vrta ali njive z EM Terra Active izberemo med škropljenjem ali zalivanjem.

Presajanje sadik

Tik pred saditvijo namakamo korenine v mešanico EM Terra Active in vode v razmerju 1 : 100. V primeru poškodb na rastlinah, na poškodovanih mestih škropimo z mešanico v razmerju 1 : 10 (100 ml na 1 liter vode).

Obdelava semen

Namakanje semen v mešanico EM Terra Active in vode v razmerju 1 : 5 (200 ml proizvoda EM Terra Active  na 1 liter vode) za nekaj minut pred setvijo.

Kompostiranje/fermentacija

Vedno, ko dodajamo svežo organsko snov na kompostni kup, jo poškropimo z mešanico EM Terra Active in vode v razmerju 1 : 20. Material dobro potlačimo, da omejimo dostop kisika. Prav tako lahko kompostni kup prevlečemo s folijo ali nanj nanesemo plast trave.


EM® TEHNOLOGIJA

Naše okolje so mikroorganizmi, če to hočemo ali nočemo. Čas je, da se naš odnos do mikroorganizmov spremeni in začnemo z njimi sodelovati. Koristni mikroorganizmi nas ščitijo pred škodljivimi in nam pomagajo ohranjati naše okolje zdravo. Zahvaljujoč tehnologiji EM® je uporaba teh metod postala več kot enostavna in dostopna.

EM® je mikrobna združba, ki jo v osnovi sestavljajo različne bakterije iz vrst fototrofnih in mlečnokislinskih bakterij ter kvasovke. Noben EM® izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov ali kemikalij, ki se praviloma uporabljajo pri proizvodnji gnojil, herbicidov in pesticidov. Izdelki so 100% varni in neškodljivi.

 

EM micronatura izdelki

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “EM Terra Active”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…


EM Organo Active 1 liter efektivni mikroorganizmi
+
Na zalogi
7,20 49,00 
EM Organo Active
AKCIJA
Bokashi Organko belo/zelena barva
+
Na zalogi
44,99  35,99 
Bokashi Organko – različne barve
EM White Apple 1 liter efektivni mikroorganizmi
+
Na zalogi
8,30 24,00 
EM White Apple
+
Na zalogi