Vsi izdelki

Kategorija:

EM Bokashi posip 2 kg

6,90 
Na zalogi

EM Micronatura 

Za bokashi kompostiranje, fermentacijo, pripravo komposta in za regeneracijo tal.

EM Bokashi posip je suhi pripravek iz Efektivnih mikroorganizmov EM®. V posipu so prisotni mikroorganizmi posebej izbrani za optimalno fermentacijo v Bokashi Organko posodi in nasploh predelavo organske snovi v kompost (za kompostiranje). Na vrtovih aktivira in regenerira tla za boljšo rast rastlin.

EM Bokashi posip nastane s pomočjo posebne (sekundarne) fermentacije pšeničnih otrobov in melase z EM 1®. Bokashi je japonska beseda za “proces fermentiranja organskega materiala”.

Pakiranje: 2 kg

Opis

EM Bokashi posip uporaba


EM Bokashi je suhi pripravek Efektivnih mikroorganizmov EM®, primeren za bokashi kompostiranje, fermentacijo, produkcijo visoko kakovostnega komposta in za regeneracijo tal. V posipu so prisotni mikroorganizmi posebej izbrani za optimalno fermentacijo v Bokashi Organko posodi in nasploh predelavo organske snovi v kompost ( za kompostiranje). Na vrtovih aktivira in regenerira tla za boljšo rast rastlin.


SESTAVA

Efektivni mikroorganizmi EM®, melasa, otrobi žitaric, voda.

Rok uporabe: najmanj 6 mesecev od datuma proizvodnje. Izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO) in je varen za uporabo, saj lahko pride v stik z kožo, dihali in usti.


PREDNOSTI

  • Omogoča fermentacijo organskih odpadkov.
  • Pospešuje razvoj klasičnega komposta.
  • Ureja razmerje med ogljikom in dušikom.
  • Bogati in rahlja zemljo.
  • Pospešuje rast korenin.
  • Izboljša absorpcijo mineralov in hranil iz tal.

UPORABA

Bokashi kompostiranje

Bokashi kompostiranje je postopek, kjer začetno fazo razgradnje opravimo v posebnih Bokashi posodah za fermentacijo. Vsak vnos organskega materiala v posodo, pospremimo s posipom EM Bokashi in rahlo potlačimo. Ko dodani mikroorganizmi “prevladajo”, začne vsebina fermentirati. Po zaključeni fermentaciji (dva do tri tedne), lahko nastali material zakopljemo plitko v tla ali jih zastremo. Tako pride fermentirani material v stik z talnimi aerobnimi mikroorganizmi, s pomočjo katerih se na mestu skompostira do konca. Tak postopek je energatsko in hranilno najbolj učinkovit, hkrati pa v tla vnašamo še hormone, encime, vitamine, ki so nastali v procesu fermentacije. Če želimo povečati produkcijo domačega komposta, fermentirano vsebino izpraznemo na kompostni kup.

Kompostiranje v kompostniku

EM Bokashi nanašamo po slojih med organske odpadke na kompostniku. En kilogram posipa zadostuje za 100 kg organske mase. Kompostnega kupa ni potrebno mešati oziroma premetavati. Tak kompost je pripravljen za uporabo na vrtu po približno 3 mesecih (velja za mesece, ko je zunanja temperature višja od 10°C). Zaradi procesov, ki jih spodbuja EM Bokashi, je izguba hranilnih snovi v primerjavi s tradicionalnimi metodami (premetavenje komposta) zanemarljiva.

Gojenje zelenjave

EM Bokashi deluje kot aktivator bioloških procesov in se odlično dopolnjuje z uporabo izdelka EM Terra Active. 2 kg EM Bokashi posujemo na površino 20 m2 in plitko vdelamo v tla ali zastremo z zastirko.

Priprava substrata

EM Bokashi mešanico pustimo stati dva tedna v odprti vrečki ali streseno na kupu, da se dvigne pH. Nato jo zmešamo z vlažno zemljo 1 kg / 100 kg vrtnarske podlage. Tako smo dobili odličen substrat za rože in zelenjavne sadike.


EM® TEHNOLOGIJA

Naše okolje so mikroorganizmi, če to hočemo ali nočemo. Čas je, da se naš odnos do mikroorganizmov spremeni in začenmo z njimi sodelovati. Koristni mikroorganizmi nas ščitijo pred škodljivimi in nam pomagajo ohranjati naše okolje zdravo. Zahvaljujoč tehnologiji EM® je uporaba teh metod postala več kot enostavna in dostopna.

EM® je mikrobna združba, ki jo v osnovi sestavljajo različne bakterije iz vrst fototrofnih in mlečnokislinskih bakterij ter kvasovke. Noben EM® izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov ali kemikalij, ki se praviloma uporabljajo pri proizvodnji gnojil, herbicidov in pesticidov. Izdelki so 100% varni in neškodljivi.

EM micronatura izdelki

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “EM Bokashi posip 2 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…


AKCIJA
Bokashi posip 5 kg
+
Na zalogi
AKCIJA
Bokashi Organko set belo/zelena barva
+
Na zalogi
AKCIJA
Bokashi Organko belo/zelena barva
+
Na zalogi
44,99  35,99 
Bokashi Organko – različne barve
EM Organo Active 1 liter efektivni mikroorganizmi
+
Na zalogi
7,20 49,00 
EM Organo Active