Vsi izdelki

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

LaliCup – brezbarvna

29,90 
Na zalogi

Olajšaj si dni med menstruacijo, privarčuj denar in hkrati pozitivno vplivaj na okolje.

Kar vidiš, je investicija v prihodnost. Gre za najbolj popularno rešitev, na katero prisega vedno več žensk. Menstrualna skodelica, narejena iz mehkega medicinskega silikona nadomešča uporabo tamponov ter vložkov. Dobra za nas in okolje. LaliCup je 100% slovenski produkt.

Počisti

Opis

Nasveti za izdelek:
HIGIENA OB UPORABI SKODELICE
KAJ JE MENE PREPRIČALO V NAKUP
KAKO JO ENOSTAVO VSTAVITI IN UPORABLJATI IZBIRA PRAVE VELIKOSTI

Šibki menstrualni tok Normalni – močan menstrualni tok Zelo močan tok
Devica S S S
Najstnica S S M
Mlado dekle, ki še ni rodila S S ali M M
Mlado dekle, ki je že rodila S M M ali L
Odrasla ženska, ki še ni rodila S M M ali L
Odrasla ženska, ki je že rodila S ali M M ali L L
Ohlapne mišice medeničnega dna M L L
Kratka nožnica (z lahkoto se dotaknete materničnega vratu z vašim prstom) S S ali M M
Športno aktivna ženska, npr. pilates, joga S S M

 

DIMENZIJE SKODELIC

S M L
Volumen 27,4 ml 36,5 ml 41,3 ml
Širina obroča 40,3 mm 44,2 mm 46,6 mm
Globina skodelice 46 mm 51 mm 54 mm
Dolžina peclja 25,5 mm  22 mm 19 mm

LaliCup je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša rešitev klasičnim higienskim pripomočkom, ki jih ženske uporabljajo že mnogo let.

ZDRAVJU PRIJAZNA
Medtem, ko vložki in tamponi menstrualno kri vpijajo, jo skodelica zbira. Ne prihaja do draženja sluznice, ne vpliva na pH nožnice in je ne izsušuje. Tamponi in vložki velikokrat vsebujejo problematične snovi (belila, parfumi, klor, lepila, losijoni), skodelica pa je narejena le iz  iz 100% medicinskega tekočega  silikona, ki je kataliziran na osnovi platine in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Tampone povezujejo s STS (sindrom toksičnega šoka) že od leta 1890. Pri skodelici pa ni nikakršnih povezav s STS ali kakršnih koli drugih alergij.

UDOBNA
Menstrualno skodelico lahko brezskrbno uporabljaš med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem, saj je skrbno zasnovana in izdelana iz mehkega medicinskega silikona tako, da ne povzroča neprijetnega občutka med aktivnim preživljanjem časa.

ZANESLJIVA
Skodelico  LaliCup  varno in udobno na pravem mestu v nožnici drži rahel podtlak, ki se sprosti šele ob stisku za dno skodelice, ko jo želiš odstraniti. Tako je primerna za uporabo v vseh aktivnostih (tudi ekstremno športnih in vodnih), saj  njena oblika in prostornina zagotavljata maksimalno učinkovitost, tudi pri močnejših menstruacijah.

EKOLOŠKA
Bodimo iskrene – med menstruacijo smo velike onesnaževalke, saj mesečno za sabo pustimo goro odpadkov. Tamponi in vložki so namenjeni enkratni uporabi. V enem mesecu naj bi za eno žensko ostalo 30 tamponov/vložkov; v enem letu 360 tamponov/vložkov in v 10 letih 3600 tamponov/vložkov. Menstrualna skodelica LaliCup je precej bolj ekološka, saj je ena skodelica uporabna od 5 do 10 let.

CENEJŠA
Povprečna ženska za tampone in vložke, letno porabi od 50 do 120 €, kar pomeni, da se investicija v menstrualno skodelico LaliCup, ki jo lahko brezskrbno uporabljaš več let, povrne v zgolj 3 mesecih.

UPORABA

Vstavljanje skodelice

Pred vsako menstruacijo skodelico prekuhaj, da uničiš morebitne nečistoče in bakterije. Skodelico daj v vrelo vodo, ki naj nato 5 min vre. Nato skodelico osušiš in počakaš da se ohladi. Menstrualno skodelico primeš z obema rokama, s palci pritisneš na sprednjo ploskev skodelice in jo tako sploščiš, nato pa oba konca prepogneš skupaj, da se srečata v sredini (C oblika, sliko v galeriji). V tej obliki skodelico vstaviš v nožnico. Ko jo spustiš, se skodelica odpre in prilagodi notranjosti nožnice. Ob tem se ustvari rahel podtlak, ki drži skodelico v notranjosti.

Spraznjevanje skodelice
S čistimi rokami skodelico potegneš za repek bližje vhodu v nožnico. S palcem in kazalcem počasi stisneš dno, da popusti tlak. Nato skodelico izvlečeš iz nožnice in kri zliješ v školjko. Skodelico splakneš pod tekočo vodo, jo prepogneš in ponovno vstaviš. Kadar v bližini nimaš vode, uporabi intimne vlažilne robčke in z njimi obriši skodelico.

 

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “LaliCup – brezbarvna”

Morda vam bo prav tako všeč…


Lalicup_modra
+
Na zalogi
30,90 
LaliCup – modra